Vega

Hei mitt navn er Vega! Jeg er litt sjenert sånn i starten, men jeg blir så glad når vi skal ut å løpe. Så gjerne vær litt forsiktig når du vil hilse. Kanskje store deg kan komme litt ned på huk. så blir du ikke så skummel. Storesøster har lært meg masse om hundekjøring og det å gå foran. Det eneste matmor er irritert over er egentlig hvor dårlig jeg er til å passe på spannet ved start. Men nå er ikke storesøster så flink heller. To ganger har jeg stått foran aleine med både storebror og storesøster bak. Jeg bommet kanskje noen få ganger på kommandorene, men jeg er ganske stolt over å få løpe foran. Matmor tror med litt mer trening at jeg kan bli flink. Jeg elsker turer inn. Faktisk har jeg et krav om at jeg må få lov til å kose litt inne etter en løpetur. Ikke alltid matmor er enig, men jeg sniker meg inn noen ganger likevel. De andre unge tispene erter meg en del også. Det liker jeg ikke når de blir for innpåslitene. Da er det godt å søke dekning hos matmor for da ypper de ikke så mye. Er vel også en av grunnene til at jeg liker inneturer. Det er ikke så mye mas med de andre rundt meg. La oss bare si at jeg er ikke den hunden som gjør mest ugang av meg. Det er det mer enn nok av andre som tar seg av. Men jeg kan ikke være snill pike hele tiden. Hvis ikke får jeg vel høre det fra søsknene mine.
Matmor har og de siste gangene satt meg bakerst som hjulhund. Hun sier jeg må lære meg begge deler. Men det hjulhund opplegget har jeg ikke skjønt ennå. Kanskje jeg holder meg til bare foran.
Matmor har alltid tema på oss valper som er født inn i familien. Denne gangen gikk matmor rett og slett for navn fra stjerner. Visste du at Vega er den den lyseste stjernen i den nordlige konstellasjonen Lyra . Den femte lyseste stjernen på nattehimmelen , og den nest lyseste stjernen på den nordlige himmelhalvkule? Er ikke det kult. Også er jeg Hvit i pelsen så kanskje jeg også kan skinne like godt som stjernen. For ikke å snakke om å bli en super god lederhund så kan jeg skinne mellom prakt og ære. Det er tross alt lederhundene som får det. Ikke hjulhunder. Det er og mange andre kule fakta om stjernen jeg er oppkalt etter.
Som f.eks. Vega var den første stjernen bortsett fra solen som fikk sitt bilde og spekter fotografert. Vega var den nordlige polstjernen rundt 12 000, eller hva med denne; Vega har blitt grundig studert av astronomer, noe som førte til at den ble kalt "uten tvil den nest viktigste stjernen på himmelen etter solen". Det er så mange goder av fakta jeg må leve opp til. Vega kommer fra arabisk ordet wāqi' og betyr "falle" eller "lande", via uttrykket an-nasr al-wāqi' - "den fallende ørnen". Men jeg skal ikke falle pladask på nesa jeg nei. Jeg velger heller å ta den delen der Vega skinner mest. Kanskje du klarer å se Vega fra nattehimmelen? Si i så fall i fra.

I trening for lederhund!
Født: 15. Mars 2022
Kjønn: Tispe
Far: Jassa
Mor: Luna
Oppdretter: Sarah Liora Lewis
Trekkhund register ID: