Izar

Hei mitt navn er Izar! Jeg er en blyg herremann men er utrolig glad i å prate. Spesielt før vi skal ut å kjøre hundespann. Men når vi står å venter på å løpe ut, da har jeg blitt ganske mye roligere enn jeg var når jeg var yngre. Mitt fokus er på løping. Men et jevnt drag har jeg ikke helt inne. Den dumme matta bak sleden som matmor hele tiden skal drasse med rundt er til tider så tung at det å trekke godt jevnt hele tiden det har jeg ikke helt inne. Pluss at matmor mener jeg gønner på litt for mye i starten. Okay jeg har løpt en del med storebror Kovu en stund. Det er fordi han lærer meg å gå foran som lederhund og matmor mener jeg har det potensiale, men han er jo så treig. Ja jeg vet han er 9 år! I en hundeverden er visst det bort i mot pensjonsalder.
Uansett matmor prøvde seg på meg aleine foran en gang. Jeg hadde det så gøy med å ta med hele gjengen langs veien i stedefor å ta den normale løypa. Noe som gjør det vanskelig å stoppe oss. Vi var jo 13 hunder tilsammen. For ikke å snakke om de 10 cm med snø som hadde kommet. Nei brøyting det er jeg lei av! Men broren min klarte tilslutt å dra meg over i løypa da vi nådde fram til første veikryssing. Men om matmor tror at jeg var ferdig og ville lytte videre. Ja da kunne hun tro omigjen. Vi kom jo til skispor kryssing. Helt ferdig oppkjørte løyper skal jeg si deg. Og der gikk det jammen meg en skigåer. Hvorfor får han lov til å gå der og ikke jeg? Hvorfor skal jeg gå ut i den dype snøen for å lage spor? Det er litt urettferdig og veldig diskriminerende. Er du ikke enig? Uansett. Storebror som hele tiden skal høre på matmor prøvde å dra meg med ut for å brøyte, men siden han gikk hakket bak meg var det mer utfordrende. Jeg hadde nemlig hele kroppen min som hjelp. Så ja da tok vi skiløypa. Matmor ble ikke særlig glad. Hun sier hele tiden at skigåere blir så sure når vi ødelegger løypa dems. Men han vi møtte han så jo snill ut. Han var rolig og sa ikke et pip. La oss bare si at med storebror og hu som tvang meg ut i den dype snøen så hadde jeg ikke så mye valg lenger. Det endte opp med at matmor puttet storebror foran sammen med meg og da var det ikke så lett lenger. Jeg er som sagt blyg så om du møter meg så ville du aldri tro at jeg var så rampete. Men jeg er kjemperolig inne og slapper godt av der.
Matmor har alltid tema på oss valper som er født inn i familien. Denne gangen gikk matmor rett og slett for navn fra stjerner. The International Astronomical Union er en ikke -statlig organisasjon med det formål å fremme astronomi i alle aspekter, inkludert å fremme astronomisk forskning, oppsøkende, utdanning og utvikling gjennom globalt samarbeid. Det ble grunnlagt i 1919 og har base i Paris, Frankrike . De etablert en arbeidsgruppe for Stjerne Names ( WGSN ) mai 2016 for å katalogisere og standardisere egennavn for stjerner for det internasjonale astronomiske samfunnet. 21. august 2016 Ble Izar registrert i IAU Catalog of Star Names. Du finner meg i stjerne konstilasjonen Boötes, nærmere bestemt ε Boötis A. Izar er tradisjonelt arabisk og betyr sløret, men i katalogen av stjerner i Calendarium av Al Achsasi Al Mouakket , ble denne stjernen utpekt Mintek al Aoua oversatt til latin som Tverrfure Latratoris ( 'belte av barker'). Så vet dere som er intressert i det. Kanskje dere klarer å finne stjernen min på himmelen? Du må nok ha teleskop.

I trening for lederhund!
Født: 15. Mars 2022
Kjønn: Hannhund
Far: Jassa
Mor: Luna
Oppdretter: Sarah Liora Lewis
Trekkhund register ID: